Home
NederlandsFrançaisEnglishDeutsch
TV
LOADING CONTENT...
 
Nieuws
 
Cirque du Soleil brengt in de zomer van 2013 Kooza naar Knokke-Heist!
03 september, 2012

Het wereldberoemde gezelschap Cirque du Soleil is klaar om in de zomer van 2013 voor de allereerste keer zijn tentendorp op te trekken in Knokke-Heist. Op 18 juli 2013 vindt de eerste van een beperkte reeks voorstellingen van KOOZA plaats onder de witte Grand Chapiteau, die opgesteld wordt aan de Natiënlaan, naast het station van Knokke-Heist. KOOZA legt de nadruk op de fysieke inspanningen van menselijke prestaties in al hun pracht en breekbaarheid, gepresenteerd in een kleurrijke melange, waarbij het accent gelegd wordt op gedurfde slapstickhumor.

Tickets voor KOOZA zijn exclusief beschikbaar voor Cirque Club-leden via cirquedusoleil.com/kooza. Je kan gratis lid worden, en de inschrijving is snel en eenvoudig. Cirque Club-leden krijgen vooraf de kans om de beste zitjes onder de Grand Chapiteau te reserveren, genieten van upgrades voor tickets, promoties voor partners en 'inside-information' over de wereld van Cirque du Soleil.

Europese tournee
Begin 2013 begint KOOZA aan zijn Europese tournee, met de Londense Royal Albert Hall als eerste stopplaats in januari. Daarna zet de voorstelling haar reis door Europa voort, om in de zomer neer te strijken in Knokke-Heist. Sinds zijn wereldpremière in 2007 heeft KOOZA meer dan 4 miljoen mensen van hun sokken geblazen in Noord-Amerika en Japan.

KOOZA
KOOZA, geschreven en geregisseerd door David Shiner, is een terugkeer naar de roots van Cirque du Soleil die twee circustradities met elkaar verenigt: acrobatische hoogstandjes en clownkunst. De naam KOOZA is geïnspireerd op het Sanskritische woord 'koza', dat 'doos', 'kist' of 'schat' betekent, en werd gekozen omdat een van de onderliggende concepten van de productie het idee van een 'circus in een doos' is. "KOOZA gaat over intermenselijke contacten en de wereld van dualiteit, goed en kwaad", vertelde Shiner. "De toon is grappig, licht en open. De voorstelling neemt zichzelf niet al te ernstig, maar ze gaat in grote mate ook over ideeën. Terwijl ze zich ontvouwt, verkennen we concepten als angst, identiteit, erkenning en macht." De voorstelling begint met de Bedrieger, die recht voor de Onschuldige als een duveltje uit een doosje op de scène opduikt, en dat is maar een van de vele verrassingen die zullen volgen. De reis van de Onschuldige brengt hem in contact met een heel arsenaal komische personages, zoals de Koning, de Bedrieger, de Zakkenroller, de Dakloze en de Vervelende Toerist met zijn Valse Hond. KOOZA laat de toeschouwer laveren tussen sterkte en kwetsbaarheid, plezier en gelach, tumult en harmonie. De voorstelling speelt zich af in een spannende, exotische wereld vol verrassingen, opwinding, ontspanning, dapperheid en totale verwarring.

Cirque de Soleil: 1300 artiesten uit meer dan 50 verschillende landen
Van een groep van 20 straatartiesten in het prille begin in 1984, is Cirque du Soleil uitgegroeid tot een grote organisatie met hoofdkwartier in Québec, die kwalitatief hoogstaand artistiek entertainment levert. De onderneming stelt 5.000 mensen tewerk, waaronder meer dan 1.300 artiesten uit meer dan 50 verschillende landen. Cirque du Soleil heeft meer dan 100 miljoen toeschouwers in meer dan 300 steden in meer dan 40 landen in 6 werelddelen verwonderd en verrukt.

Voor alle info: cirquedusoleil.com of Twitter-account @cirque. Bezoek ook de Facebookpagina van KOOZA. Hashtag voor Twitter: #kooza.

website made with love by Mr. Henry