Home
NederlandsFrançaisEnglishDeutsch
TV
LOADING CONTENT...
 
Wandelen en fietsen

Wie een stad of streek echt wil leren kennen, doet dat best te voet of met de fiets. Niet alleen kom je zo op plaatsen die je anders misschien niet eens zou opmerken, maar je kan ook stoppen waar en wanneer je wilt.

Knokke-Heist, de elegantste badstad van de Belgische Kust, doet er alles aan om het zijn fietsers nog makkelijker te maken. De omstandigheden zijn ideaal : de gezonde Noordzeelucht, de weidse poldervlaktes en kilometerslange fietspaden die al dit moois doorkruisen.
Het fietspad langs de Belgische-Nederlandse grens kronkelt langs het natuurgebied Het Zwin tot in Nederland waar je een stukje Zeeuws-Vlaanderen kan ontdekken. Overal in de badstad kan je aan een prijsje degelijke fietsen huren voor enkele uren of meerdere dagen.

De Zeedijk in Knokke-Heist is 9 kilometer lang en heeft een aparte fietsstrook waardoor je in één ruk van Heist tot aan het Zwin kan fietsen. Met zeezicht en hopelijk de wind in de rug.

 
Hazegras wandelpad - 2€
 

Op deze wandelroute (5,5 km) worden de binnenduinen van het Zoute en de achterliggende polders van Knokke-Heist verkend. Beide landschapstypes hebben een eigen wordings -en verschijningsvorm. Uitgangspunt van deze wandeling is het gehucht ‘de Oosthoek’. Via onverharde wegen worden vooreerst de Nieuwe en Oude Hazegraspolder aangedaan. De talrijke zeeweringsdijken getuigen van de verbeten strijd die de mens tegen de ze leverde om dit gebied in te polderen. Via de Kalfmolen langs de Graaf Jansdijk wordt vervolgens naar het Blinckaertsduin (18 meter) met het aansluitende Koningsbos gestapt. Rustige, begroende wegen leiden de wandelaar naar zijn uitgangspunt terug. De wandeling is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

 
Erfgoedwandeling Duinbergen - 2€
 

In de duinen tussen Knokke en Heist werd ruim 100 jaar geleden gestart met de uitbouw van een nieuwe badplaats. Jozef Stübben, de Duitse urbanist-stedenbouwkundige die op verschillende plaatsen aan onze Kust werkzaam was, ontwierp een ‘tuinbadplaats’: een maximaal behouden duinreliëf, kronkelende wegen, vrijstaande villa’s met beperkte bouwhoogte, ingeplant in groene tuinen. Duinbergen werd een oase van rust tussen het bruisende Albertstrand met zijn mondaine uitgangsleven en het levendige familiale vakantieoord Heist. Deze wandeling toont de liefhebber Duinbergens charmantste hoekjes.
Deze wandelroute kunt u gratis downloaden via onderstaande link en/of aankopen bij de dienst toerisme Knokke-Heist.
http://issuu.com/knokke-heist/docs/duinbergen_folder_1_

 
Erfgoedwandeling Zeebrugge - 2€
 

Zeebrugge, door het Boudewijnkanaal met de historische moederstad Brugge verbonden, is vooral een toekomstgerichte haven -en badstad. Wereldhaven, familiale badplaats én ‘hoofdstad van de vis’: da’s Zeebrugge in een notendop. Deze wandeling belicht vooral Zeebrugges unieke plaats in de Vlaamse visserijgeschiedenis en het wedervaren van de haven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

 
Wandelnetwerk Zwin - 6€
 

Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Zwin verkent de ruime regio rond het natuurgebied Het Zwin. Zorgvuldig geselecteerde en met knooppunten bewegwijzerde wandelpaden doorkruisen het mondaine Knokke en het Zoute, Retranchement en Cadzand.

 
Wandelnetwerk De Kust - 6€
 

De kustwandelroute is met afstand het meest complete wandelnetwerk aan de Kust. De route overspant voor het eerst de hele Vlaamse Kustlijn, tussen De Panne en Knokke-Heist.
De Kustwandelroute is genieten van duinen en polders, slikken en schorren, zee en strand. Maar lang niet van natuur alleen: het traject biedt evengoed een duik in het rijke maritieme verleden, onze oorlogsgeschiedenis of de Belle Epoque.

 
Grenzeloos wandelen - wandelnetwerk West-Zeeuws-Vlaanderen - 5€
 

In Zeeuws-Vlaanderen ontmoeten Vlaanderen en Nederland elkaar. Hier gaat het Bourgondische van Vlaanderen prima samen met de eigengereidheid van de Zeeuw. Vroeger liepen hier, bijvoorbeeld bij Ede, smokkelroutes voor boter en sigaretten; nu lopen er mooie wandelroutes uit Nederland zo België in.

De kleinste dorpjes hebben hier nog een café (je vindt ze vaak in de buurt van de kerk) dus er is onderweg altijd een gezellige rustplek te vinden.

 
Alle wandelroutes te koop in Toerisme Knokke en Heist
 
 
website made with love by Mr. Henry